Egészítsd ki jól behűtött, hagymás, majonézes újkrumplisalátával a hétvégi főételt!

Ez a klasszikus saláta újkrumpliból a legfinomabb. Érdemes egy nappal tálalás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Vendégváráskor is igazi aduász.

A hagymás-majonézes újkrumplisalátát kínálhatod főtt, sült, rántott húsokhoz, grillezett fogásokhoz, de önmagában is finom.

Hozzávalók:

* 80 dkg újkrumpli
* 6 dl majonéz
* 3 dl tejföl
* 3 lilahagyma
* 5 szál újhagyma
* 1 csokor petrezselyem
* 1 teáskanál mustár
* bors
* só

Elkészítés: 

A krumplit kapargasd meg, majd alaposan mosd meg. Főzd meg vagy párold puhára 10-15 perc alatt. Szűrd le, és hagyd langyosra hűlni, majd karikázd fel. A lilahagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra, az újhagymát pedig tetszés szerint darabold fel.

Egy tálban keverd össze a majonézt, a mustárt, a tejfölt, és ízlés szerint sózd, borsozd, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Ha édesebben szereted, kevés cukrot is tehetsz hozzá.

Öntsd a krumplira és a hagymákra a majonézes keveréket, majd tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor a salátát keverd át, ha szükséges, dobj még rá sót, és szórd meg aprított petrezselyemmel.