Ha elkészítetted már az idei első adag bodzaszörpöt, ízesítsd vele a pihe-puha kevert kuglófot!

Nyílik a bodza, amiből mesés szörpöt készíthetsz. Azt aztán a limonádék, koktélok mellett sütikbe is felhasználhatod, ahogy tették régen nagyanyáink is. Egy üde, illatos citromos, bodzás kuglóf garantáltan ünnepivé varázsolja a legszürkébb hétköznapokat is. A tészta összeállítása és a máz készítése sem okozhat problémát.

Hozzávalók:

A tésztához
* 22 dkg liszt
* 15 dkg cukor
* 15 dkg vaj
* 3 db tojás
* 1 dl bodzaszörp
* 1 db citrom
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 1 csipet só

A mázhoz
* 20 dkg porcukor
* 1 db citrom

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól vajjal és a kétféle cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját, két teáskanál citromlevet, és öntsd hozzá a bodzaszörpöt.

A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, majd keverd a tojássárgás masszához. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztához. Dolgozd homogénre a masszát.

A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a tésztába egy fogpiszkálót. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.

Amikor kihűl, dekoráld mázzal. Ehhez az átszitált porcukrot keverd össze a citrom levével, és ízlés szerint kend a sütire.