Az újkrumpli nem csak petrezselyemmel jó, próbáld ki rozmaringgal sütve is!

A tavasz egyik gasztronómiai sztárja egyértelműen az újkrumpli, amiből sokféle finomságot készíthetsz a következő hetekben. Köretnek kiváló a legkülönfélébb húsok mellé, de tejföllel leöntve akár magában is eheted. Érdemes kisebb krumplikat összeválogatni, azok jó ropogósra sülnek a tepsiben. Arra figyelj, hogy sérülésmentesek legyenek, és vásárlás után viszonylag gyorsan használd fel.

Hozzávalók:

* 70 dkg újkrumpli
* 3 ág rozmaring
* só
* 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, egy kicsit akár meg is dörzsölheted. Törölgesd szárazra, majd vágd félbe, a nagyobb darabokat akár negyedelheted is. Pakold be az újkrumplikat egy tepsibe, locsold meg olajjal, szórd meg sóval és kevés aprított rozmaringgal, majd forgasd össze.

Rakd még a tepsibe a maradék rozmaringágakat, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 200 fokon 30 perc alatt. Közben egyszer-kétszer forgasd át a krumplikat, hogy egyformán süljenek. Amikor puhák, könnyen beléjük szalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.