A kakaós, túrós süti egyszerű és nagyon mutatós. A tarka édesség szinte szétomlik a szádban.

A kakaós, túrós kevert süti fantasztikusan puha, ami annak is köszönhető, hogy a tésztába nem vaj, hanem olaj kerül. Az édes túrós-mascarponés réteg is gondoskodik arról, hogy napokig ne száradjon ki. A még csodásabb végeredmény miatt érdemes krémtúrót használnod. Tegyél a túrós réteghez kevés búzadarát is, hogy ne ázzon el a tészta sütés közben.

Hozzávalók:

A tésztához
* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 5 db tojás
* 2 evőkanál kakaópor
* 1 dl tej
* 1 dl étolaj
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor

A túrós réteghez
* 25 dkg krémtúró
* 25 dkg mascarpone
* 10 dkg cukor
* 1 db citrom
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat, majd forgasd hozzá a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Robotgéppel jól dolgozd össze, majd amikor már egynemű, részletekben add hozzá óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe. A krémtúrót keverd össze a mascarponéval, a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és a búzadarával. Kend rá a túrós-mascarponés tölteléket, kicsit akár márványozhatod is, tehát villával összekeverheted a két réteget. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Meggykompóttal vagy meggyszósszal kínálva mennyei.