Hozzávalók

👉 500 g mascarpone
👉 3 dl tejföl
👉 1 csomag vaníliás pudingpor
👉 4 g porcukor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 2 dl habtejszín
👉 200 g málna (fagyasztott)
👉 150 g
👉 keksz
👉 (győri édes)
👉 50 g
👉 zabkeksz
👉 (győri zabkeksz)
👉 100 g vaj
👉 1 csipet só

Elkészítés

A kekszeket aprítóba tesszük, ledaráljuk, de nem teljesen lisztesre.

A vajat felolvasztjuk és a darált kekszre öntjük, összekeverjük.

Veszünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, az alját kikenjük olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral. A vajas darált kekszet belenyomkodjuk a formába a kanál hátával.

Egy tálba tesszük a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a pudingport, és simára kikeverjük.

A tortaformába öntjük, a krém felét megszórjuk málnával, majd befedjük a maradék sajtkrémmel és a tetejét is kirakjuk málnával.

180 fokos sütőbe toljuk 30 percre, a sütő aljára egy tálba vizet teszünk, hogy gőzben süljön a sajttorta mert így akkor nem reped ki.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd körbevágjuk és kivesszük a tortaformából, egy süteményes tálra tesszük.

A tejszínt felverjük kemény habbá és csillag csöves habzsákba szedjük.

Így kínálhatjuk is. Én tejszínhab rózsákkal és málnával díszítettem.